Podmienky inzercie

Základné pojmy a predmet portálu

Portál slúži na sprostredkovanie ponuky a dopytu zvierat, tovarov a služieb medzi používateľmi, akými môžu byť inzerenti alebo kupujúci.

Prevádzkovateľ:

 

Melita Miklušáková – FINEPUPPS, IČO: 50737082, Tajovského 1545/23, 98601 Fiľakovo

DIČ: 1122635723

Orgán dozoru:

Inšpektorát SOI pre Banskobystrický kraj

Dolná 46, 974 00 Banská Bystrica 1
Odbor výkonu dohľadu
bb@soi.sk
tel. č. 048/412 49 69, 048/415 18 71

 

Portál:

www.finepupps.com

 

Používateľom môže byť:

-súkromný inzerent, ktorým je  fyzická osoba predávajúca súkromný majetok

-firemný inzerent, ktorým môže byť fyzická alebo právnická osoba, predávajúca predmety svojej obchodnej činnosti

Kupujúci

– fyzická alebo právnická, ktorá pomocou portálu vyhľadáva a kupuje tovary a služby, hodnotí ich, kontaktuje inzerentov

 

Základné podmienky

  1. Prevádzkovateľ plní výhradne funkciu sprostredkovateľa obchodu medzi inzerantmi a kupujúcimi. Nemá vplyv ani nenesie zodpovednosť za obsah inzerátov, hodnotenie inzerátov ani za odoslané maily a sťažnosti. Takisto nenesie zodpovednosť za priebeh kúpy a predaja medzi účastníkmi obchodu a to za kvalitu produktov, dodanie a úhradu.
  2. Právo využívať služby portálu získava používateľ až po odsúhlasení obchodných podmienok.
  1. Služby portálu www.finepupps.com nie sú spoplatnené. Pridanie inzerátu je zdarma.

 

  1. Druhy spoplatnených inzerátov:
    Inzeráty sú pre spoplatnené  sumou 3,- €.
    a) “TOP” znamená, že inzerát sa zobrazuje na vrchu stránky
    b) “Featured” zaručuje lepšiu viditeľnosť so zvýraznenou farbou.

K dispozícii sú dva spôsoby platby. Prvým spôsobom je platba online platobnou kartou, ako sú Visa a Mastercard, a druhým spôsobom je platba cez PayPal.

  1. V prípade, že užívateľ v rámci využívania služieb portálu zanechá svoj názor alebo upomienku a to elektronicky, poštou či iným spôsobom, poskytuje tým Prevádzkovateľovi práva k týmto výsledkom jeho činnosti a to aj vtedy, pokiaľ sú dielom v zmysle zákona č. 618/2003 Zákona o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (Autorský zákon) v znení neskorších predpisov, (ďalej len Príspevky): používať, upravovať, distribuovať, kopírovať, odovzdávať, verejne vystavovať, verejne vykonávať, reprodukovať, publikovať, sublicencovať, prenášať alebo odovzdávať akékoľvek komunikácie tohto typu a vytvárať z nich odvodené diela, sublicencovať tretej strane neobmedzené práva k vykonávaniu ktorýchkoľvek predchádzajúcich práv udelených vo vzťahu k týmto Príspevkom. Prevádzkovateľovi nevyplývajú z odovzdania týchto príspevkov žiadne povinnosti. Je oprávnený tieto príspevky kedykoľvek na základe vlastného uváženie odstrániť z webových stránok.

 

  1. Používateľ týmto súhlasí s kontaktovaním prostredníctvom Prevádzkovateľa za účelom informovania alebo reklamy, a to elektronickými prostriedkami, ktoré uviedol v súvislosti s využívaním služieb Portálu. Správy nie sú zo strany Prevádzkovateľa. Považované za spam. Ak s nimi používateľ nesúhlasí môže sa odvolať písomne prostredníctvom e-mailovej adresy finepuppsofficial@gmail.com.

Ochrana osobných údajov

  1. Podľa ust. zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, poskytuje Používateľ Prevádzkovateľovi svoje osobné údaje a to, za účelom poskytovania služieb na portáli finepupps.com. Používateľ tak súhlasí s tým, aby Prevádzkovateľ tieto údaje spracováva a nakladá s nimi v súlade s ust. zákona o ochrane osobných údajov.
  2. Registráciou na tomto portály, používateľ súhlasí so spracovaním, zhromažďovaním a používaním týchto informácií.
  3. Prevádzkovateľ má právo odtajniť údaje Používateľa Portálu. Môže tak urobiť, ak to bude nevyhnutné z hľadiska dodržania zákona respektíve v rámci súdnych sporov či správnych konaní vedených s Prevádzkovateľom, alebo proti Prevádzkovateľovi za účelom bránenia alebo chránenia práv Prevádzkovateľa alebo prevádzkovateľov Prepojených portálov. Môže tak urobiť aj za účelom chránenia osobnej bezpečnosti Používateľov produktov.
  4. Osobné údaje používateľa sú zo strany Prevádzkovateľa využívané iba v medziach zákona o ochrane osobných údajov. Prevádzkovateľ uchováva len meno a priezvisko, e-mailovú adresu, telefónne, názov spoločnosti, IČO a adresu, tak ako to inzerent zadal pri pridávaní inzerátu, alebo vo svojom používateľskom konte.
  5. Používateľ si je vedomý, že osobné údaje, ktoré Prevádzkovateľovi dobrovoľne poskytol, môžu byť na serveroch sprístupnené tretím osobám. Zodpovednosť za zneužitie údajov uverejnených pri ponukách inzerentov tretími stranami nenesie zodpovednosť Prevádzkovateľ.

 

 

Registrácia a prihlásenie

Registrácia používateľa

  1. Registrácia Používateľa je nevyhnutná. Registrovaní používatelia môžu vystupovať tak ako Súkromný inzerent tak aj Firemný inzerent.
  2. Registrovaní používatelia využívajú svoj účet na finepupps.com/my-account/. Toto ID im slúži ako unikátny identifikátor pomocou, ktorého sa prihlasuje aj do systému www.finepupps.com. Pod svojím ID môžu používatelia pridávať a editovať inzeráty.
  3. Registráciou v systéme finepupps.com dáva používateľ Prevádzkovateľovi súhlas na uverejňovanie vlastných kontaktov a identifikačných údajov pri svojich inzerátoch.

 

 

 

Prihlásenie používateľa

Používateľ je zodpovedný za svoje konto, za aktivity vykonané prostredníctvom neho a má povinnosť udržať svoje údaje v tajnosti. Je tiež povinný kontaktovať Prevádzkovateľa pri zistení neautorizovaného použitia svojho používateľského konta a svojich údajov. Za škody spôsobené nedodržaním týchto Podmienok inzercie si zodpovedá používateľ sám, nie prevádzkovateľ.

Úprava údajov inzerenta

  1. Povinnosťou Používateľa je tiež udržiavať svoje kontaktné údaje pravdivé, presné a aktuálne počas celej doby využívania služieb portálu. Ak tak nevykoná, Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo zmazať ponuku Používateľa, pričom nie je jeho povinnosťou oznámiť túto skutočnosť Používateľovi.
  2. Ak Používateľ vyplní nepravdivé údaje, jeho konto môže byť pozastavené alebo úplne zrušené.
  3. Kontaktné údaje je možné, v prípade zmeny skutočností uvedených v kontaktnom formulári kedykoľvek zmeniť v užívateľskom konte, v sekcii „Upraviť údaje“ . V tejto sekcii je tiež možné nastaviť aktivovať (deaktivovať) využívanie e-mailovej notifikácie správ. Údaje viazané k samotnému kontu finepupps.com je možné meniť iba v profile tohto konta.

Správanie sa používateľov

  1. Používateľ je zodpovedný za obsah vlastných uverejnených ponúk (inzerátov). Je povinný, aby bol jej obsah vrátane textu a fotografií v súlade s legislatívnymi normami SR.
  • môže inzerovať a predávať len tie predmety a zvieratá, ktoré sú dovolené predávať v v Slovenskej republike a nadobudol ich v súlade so zákonmi SR, má k nim vysporiadané všetky práva
  • Používateľovi je zakázané pridávanie ponúk, ktorými zasahuje do práv iných Používateľov, znevažuje ich dobré meno, poškodzuje národné, etnické či náboženské cítenie a nie je v súlade so Zákonom o štátnom jazyku SR
  • vo svojej ponuke nesmie ponúkať iné produkty alebo služby, ako tie, ktoré priamo súvisia s danou ponukou. Používateľ takisto nesmie niekoľkokrát uverejniť tú istú ponuku, ak je pôvodná ponuka stále platná
  • Inzerovať sa môže vždy konkrétny produkt. Zakázané je inzerovanie podnikateľskej činnosti ako celku okrem prípadov platených reklamných produktov, najmä banerovej reklamy
  1. Prevádzkovateľ má právo zmazať ponuku predajcu, a to v prípade, že mu predajca nedokáže preukázať svoju identitu alebo vlastnícky vzťah k inzerovanej veci. Potvrdzujúcim prostriedkom môže byť telefónne číslo, na ktorom je možné predajcu kontaktovať a vlastnícky vzťah sa dá dokázať zaslaním dokumentu ako napríklad záručného listu.
  2. Zmazať ponuku predajcu bez upozornenia môže Prevádzkovateľ aj vtedy, keď Používateľ pridáva inzeráty pod viacerými kontami na finepupps.com
  3. Používateľ sa tiež zaväzuje, že jeho konanie, činnosť a ním pridávané inzeráty budú v súlade s Podmienkami inzercie.
  4. Užívateľovi je zakázané využívať portál a služby portálu k účelom, ktoré akokoľvek odporujú zákonu a týmto Podmienkam. Užívateľ nie je oprávnený využívať služby portálu tak, že by poškodil, preťažil, znemožnil alebo inak zhoršil funkciu serverov prevádzkovaných Správcom alebo jeho partnermi. Nemá tiež právo získavať ani sa pokúšať získavať akékoľvek verejne neprístupné materiály či informácie týkajúce sa služieb Portálu, alebo poskytnuté prostredníctvom serverov prevádzkovaných Správcom.
  5. Inzerovanie v rámci podnikateľskej činnosti je dovolené výlučne prostredníctvom svojho firemného konta.
  6. Používateľ sa zaväzuje, že jeho činnosť na portáli finepupps.com a ním pridávané inzeráty budú v súlade s Podmienkami inzercie, t.j. že jeho konanie bude v súlade s Podmienkami inzercie.

Sprístupnenie konta

Služby inzercie môžu byť sprístupnené ihneď po vyplnení kontaktných údajov – súkromný inzerent, alebo po administrátorovom overení – firemný inzerent. Pokiaľ sú všetky údaje správne, IČO sa nachádza v obchodnom alebo živnostenskom registri SR a aj ostatné uvedené informácie súhlasia s výpisom z registra,  Prevádzkovateľ kontaktuje e-mailom Firemného inzerenta ohľadom sprístupnenia služby.

 

Pridanie a úprava inzerátov

 

Používateľ môže pridať inzerát nasledovným spôsobom:

  1. Vloženie inzerátu pomocou rozhrania „Pridať inzerát-Post An Ad“ na www.finepupps.com
  2. Vloženie inzerátu pomocou rozhrania „Pridať inzerát“ na www.finepupps.com

Pomocou záložky „Pridať inzerát“ umiestnenej na hornej lište je možné sa dostať k jednoduchému formuláru pre pridanie inzerátu. Je nevyhnutné vyplniť všetky povinné položky, ktoré sú označené symbolom *. Je tiež možné k inzerátom pripojiť fotografie respektíve adresu s kontaktmi konkrétnej pobočky v prípade firemného inzerenta. Inzerát je platný neobmedzene, až kým ho Používateľ nevymaže alebo nedeaktivuje.

 

Na portáli www.finepupps.com je zakázané inzerovať:

  • Služby zhodného obsahu ako je finepupps.com
  • Nadmerné množstvo tovaru, v 1 inzeráte je možné inzerovať len 1 konkrétny produkt
  • Rýchle a bezprácne zárobky, inzeráty ktoré smerujú k obsahu ako napríklad: pracanadoma.sk/xxx,  práca s vyžadovaným poplatkom vopred
  • Audiotextové čísla a SMS s osobitnou tarifikáciou
  • Chudnutie
  • Multilevel systémy, provízne systémy, pyramídové hry
  • Erotické inzeráty, livechat, spoločníčky, tanečnice, hostesky, eskort, a iné eroticky zamerané pracovné ponuky
  • Mŕtve zvieratá: Predajcovia by nemali zverejňovať mŕtve zvieratá alebo akékoľvek časti zosnulých zvierat.
  • Mäso zvierat: Predaj akéhokoľvek druhu mäsa zvierat, či už ide o domáce zvieratá alebo iné zvieratá, je prísne zakázané.
  • Ohrozené druhy: Zakázať predaj výrobkov vyrobených z alebo súvisiacich s ohrozenými druhmi v súlade s miestnymi a medzinárodnými zákonnými ustanoveniami na ochranu divokej prírody.
  • Nelegálne alebo exotické zvieratá: Predajcovia by nemali zverejňovať zvieratá, ktoré sú nelegálne na vlastnenie v ich jurisdikcii alebo zvieratá, ktoré sú považované za exotické a vyžadujú špeciálne povolenia bez riadnej dokumentácie.
  • Odcudzené zvieratá: Predaj odcudzených zvierat alebo zvierat s nejasnou históriou vlastníctva je zakázaný.
  • Nebezpečné zvieratá: Zakázať predaj zvierat, ktoré sú považované za nebezpečné alebo vyžadujú špeciálne zaobchádzanie a povolenia, ako sú jedovaté hady alebo veľký masožravci.
  • Nebezpečné látky: Predajcovia by nemali zverejňovať žiadne predmety alebo produkty, ktoré by mohli ohroziť zvieratá alebo ľudí, vrátane toxických látok, pesticídov alebo nebezpečných chemikálií.
  • Falošné výrobky: Zakázať predaj falošných alebo imitovaných výrobkov pre zvieratá, pretože môžu predstavovať riziko pre zdravie zvierat.
  • Týranie zvierat: Zakázať predaj akýchkoľvek položiek alebo služieb súvisiacich s týraním zvierat, ako sú vybavenie na psie zápasy alebo nelegálne pasce na zvieratá.
  • Odcudzený majetok: Predajcovia by nemali zverejňovať položky, ktoré sú odcudzené alebo získané nelegálnym spôsobom.
  • Farmaceutiká a lieky: Zakázané predaj liekov a farmaceutík pre zvieratá.
  • Alkohol alebo drogy: Zakázať predaj alkoholu, drog alebo látok, ktoré by mohli byť škodlivé pre zvieratá.
  • Nenávistný prejav a urážlivý materiál: Zabezpečiť, aby inzeráty a služby nešírili nenávistný
  • Prejav ani urážlivý obsah týkajúci sa zvierat alebo majiteľov domácich miláčikov.
  • týkajúce sa zvierat alebo zvieracích služieb.
  • Zavádzanie pri predaji domácich zvierat: Zakázať zavádzanie pri predaji domácich zvierat, ako sú falošné tvrdenia o pôvode alebo nesprávne informácie o veku alebo zdravotnom stave zvieraťa.
  • Množitelia šteniat: Zákaz inzeráty z množiarňach šteniat známych pre neetické a neľudské chovateľské praktiky.
  • Nebezpečné zbrane: Predávajúci by nemali zverejňovať zbrane alebo nástroje, ktoré by mohli potenciálne ohroziť zvieratá alebo ľudí.
  • Invazívne alebo škodlivé druhy: Zakázať predaj alebo obchodovanie s invazívnymi druhmi, ktoré môžu poškodiť miestne ekosystémy alebo ohroziť iné zvieratá.

Zakázaný je predaj

– kopírovaných CD, DVD, napodobeniny, plagiáty,

– liekov, cigariet, alkoholu a drôg

– bločky, faktúry, doklady, technické preukazy,

– web stránky firiem a ich logá

– chip tuning, powerboxy,

– pohonné hmoty.

Zakázané je tiež

– písať celé slová veľkými písmenami, ak nie sú spomínané slová s úlohe skratiek 

– vkladať do názvu alebo textu inzerátu  znaky ako „@*#$%^&!?“ , www adresu alebo    vkladať formule ako „viac info v e-maile“ alebo podobne, keďže priestoru pre text inzerátu je dostatočný nato, aby sa tak zmestil celý popis

– pridávať orámované alebo inak zvýraznené fotografie

– používať superlatívy a tvrdenia, ktoré nie je možné overiť

– používať opytovacie, rozkazovacie a zvolacie vety a skratky ako – atď., a iné, a podobne, resp. ich ekvivalenty.

– propagácia pomocou formuliek ako „presvedčte sa osobne, tešíme sa na vás“ a iné

 

Úprava inzerátov

V sekcii „Moje inzeráty-My Listings“  je možné kedykoľvek počas platnosti inzerátov, ich menenie, dopĺňanie alebo vymazanie.

 

Reklamácie

Reklamácie sa riadia Reklmačným poriadkom www.finepupps.com/terms-conditions/, ak má Používateľ záujem o reklamáciu, jeho povinnosťou je písomne kontaktovať Prevádzkovateľa na e-mailovej adrese finepuppsofficial@gmail.com. Pričom v reklamácii musí byť uvedený konkrétny popis reklamovanej skutočnosti

 

Prevádzkovateľ je povinný:

  • Preveriť každú reklamácia, ak je reklamácia opodstatnená, jeho povinnosťou je podniknúť potrebné kroky k jej naplneniu.
  • Informovať Používateľa o svojom stanovisku k predmetu reklamácie. Ak je predmet reklamácie relevantný, je povinný Používateľa informovať o zisteniach a riešeniach ako napraviť predmet reklamácie. Reklamáciu vybaví do 30 dní odo dňa doručenia reklamácie.

Zodpovednosť za škodu

 

Používateľ využíva služby portálu www.finepupps.com výhradne na vlastné riziko.

 

Prevádzkovateľ nezodpovedá za:

– činnosť Používateľov služieb Portálu

– za spôsob akým služby Portálu využívajú

-za prípadné zneužitie služieb Portálu Používateľom, či tretími osobami.

-za škody, ktoré by vznikli Používateľom alebo tretím osobám priamo, nepriamo či náhodne v dôsledku alebo v súvislosti s využívaním služieb portálu www.finepupps.com.

-za škody, ktoré by vznikli Používateľom alebo tretím osobám v dôsledku nemožnosti využívania služieb portálu www.finepupps.com

-za obsah uverejnených inzerátov, vrátane textu aj fotografií.

– za akúkoľvek škodu, ktorá by mohla byť užívateľovi spôsobená v súvislosti s používaním služieb na inzertnom portáli

– za nepretržitú funkčnosť www.finepupps.com, mám právo odstaviť portál www.finepupps.com bez akéhokoľvek upozornenia a uvedenia dôvodu

 

Zrušenie konta

 

  1. Prevádzkovateľ si týmto vyhradzuje v súlade s Podmienkami inzercie zrušiť Používateľove konto bez predchádzajúceho upozornenia. Učiniť tak môže pri:
    1. porušení zákonov a právnych noriem SR a Európskej únie alebo Podmienok inzercie,
    2. dlhodobej nečinnosti Používateľa, tým sa myslí, ak sa neprihlási na server aspoň raz za posledných 21 dní od prvého odhlásenia, alebo ak sa na server neprihlási v priebehu 6 mesiacov
    3. žiadosti Používateľa o zrušenie konta
    4. poškodení Poskytovateľa alebo iného Používateľa.
  2. Používateľovi môže byť odoprený prístup ku kontu, odstránený inzerátov a hodnotení alebo môže byť odstránený on sám zo systému, a to z dôvodu poškodzovania Poskytovateľa, iného Používateľa alebo porušenia Podmienok inzercie.

Záverečné ustanovenia

  1. Podmienky inzerovania na portáli finepupps.com nadobúdajú svoju platnosť dňom uverejnenia. Prevádzkovateľ je oprávnený meniť ustanovenia týchto podmienok a to kedykoľvek, pričom zmena podmienok nadobúda svoju platnosť okamihom zverejnenia na stránkach Portálu. Používateľ je povinný pravidelne sledovať zmeny v podmienkach, tým že bude pokračovať v používaní služieb portálu, potvrdzuje, že súhlasí s ich zmenami.
  2. Vzájomný vzťah Používateľa a Prevádzkovateľa spravuje zmysle ust. § 262 ods. 1 Obchodného zákonníka spravovať Obchodným zákonníkom.
  3. Právom Prevádzkovateľa je meniť, inovovať a inak modifikovať služby portálu finepupps.com a nie je povinný upozorniť nato Používateľa
  4. Používateľ sa tiež zaväzuje dodržiavať podmienky portálu finepupps.com, ktoré platia súčasne s podmienkami inzercie.

Reklamačný poriadok

Reklamačný poriadok

  1. Všeobecné ustanovenia

Reklamačný poriadok sa vzťahuje výlučne na služby, ktoré užívatelia zakúpili od prevádzkovateľa Melita Miklušáková – FINEPUPPS, IČO: 50737082, Tajovského 1545/23, 98601 Fiľakovo (ďalej len „poskytovateľ“) prostredníctvom internetovej stránky www.finepupps.com poskytovateľa.

Registráciou aktiváciou platenej služby na serveri Www.finepupps.com, užívateľ respektíve používateľ potvrdzuje, že bol oboznámený s reklamačným poriadkom a záručnými podmienkami. Pokiaľ nie sú udané iné záručné podmienky, reklamačný poriadok je platný pre všetky prípady.

  1. Nárok na uplatnenie reklamácie

Právo užívateľa na uplatnenie reklamácie u poskytovateľa vzniká za vady na platených službách vykazujúcich chybné poskytovanie, ktoré mohol zapríčiniť poskytovateľ.

 

Užívateľ, po vzniknutí vady, oznámi používateľovi preukázateľnou formou, že bolo zistené prerušenie prevádzky alebo nesprávne parametre. Povinnosťou poskytovateľa je zistiť zapríčinenie vady na službe, pokiaľ nie je ustanovené inak, a to do 24 hodín od oznámenia o vade.

 

Každý užívateľ je povinný oboznámiť sa so službou a jej používaním pri jej zakúpení. Ak by tak neučinil, súhlasí, že je služba poskytovaná bezchybne. Reklamáciu si môže uplatniť len keď preukáže vady, ktoré mala táto služba už v čase zakúpenia.

 

Záručná doba je vymedzená v článku 3. V jej trvaní má užívateľ právo na bezplatné odstránenie vady na tejto službe u poskytovateľa. Ak daná služba vykazuje vady, právom užívateľa je uplatniť si reklamáciu, a to písomne  v elektronickej forme, preukázateľne v prevádzkarni poskytovateľa, ktorá je uvedená na internetovej stránke poskytovateľa.

Reklamáciu si môže uplatniť u poskytovateľa alebo u jeho zamestnanca povereného za vybavovanie reklamácií. Pri uplatnení reklamácie na chybne poskytnutú službu je užívateľ povinný vytýkať vadu na chybne poskytnutej službe a uviesť právo, ktoré požaduje pri vybavení reklamácie. Užívateľ je tiež povinný, reklamovať vady na službe u poskytovateľa bez zbytočného odkladu počas záručnej doby, inak užívateľovi právo zaniká.

Spôsob vybavenia reklamácie bude určený ihneď alebo najneskôr do 3 pracovných dní od dňa uplatnenie reklamácie, ak je potrebné technické zhodnotenie stavu najneskôr do 30 dní. Spôsob určí poskytovateľ,  ním poverený zamestnanec alebo iná povinná určená osoba. Reklamácia sa vybaví hneď po určení spôsobu vybavenia, respektíve najneskôr do 30 dní odo uplatnenia v zložitých prípadoch.

Potvrdením o prijatí reklamácie, ktoré vydá poskytovateľ užívateľovi, obidve strany berú na vedomie a súhlasia, že ak si používateľ preukázateľne uplatní reklamáciu v elektronickej forme, všetky doklady týkajúce sa prijatia a vybavenia reklamácie ohľadom reklamácie budú zaslané poskytovateľom užívateľovi taktiež v elektronickej forme.

Ďalej je len na užívateľovi, či si doklady odoslané týmto spôsobom prečíta.

Právo na reklamáciu nevzniká pri vadách, na ktoré bol poskytovateľom v dobe uzatvárania zmluvy upozornený, alebo o ktorých musel vedieť s prihliadnutím k okolnostiam, za ktorých bola zmluva uzatvorená.  Právom poskytovateľa je nahradiť vadnú službu za službu bez vady.

 

 

  1. Vybavenie reklamácie a záručná doba

Spôsob vybavenia reklamácie

Ak je vada služby odstrániteľná, reklamácia bude vybavená bezplatne a včas. Poskytovateľ buď vadu odstráni alebo bez odkladu dodá novú službu. Ak nie je možné vadu odstrániť, poskytovateľ poskytne novú adekvátnu službu. Ak nemôže dodať novú adekvátnu službu, vráti užívateľovi primeranú cenu za vadne poskytnutú službu. Reklamácia sa vždy vzťahuje len k popisu vady, ktorý užívateľ uviedol.

Záručná doba

Záručná doba je ohraničená svojou časovou platnosťou, pokiaľ nie je pre konkrétne prípady stanovené inak, záručná doba trvá počas doby jej poskytovania odo dňa zakúpenia služby.

Pokiaľ užívateľ nemohol svoju službu využívať počas doby vybavovania reklamácia, záručná doba sa o túto dobu predlžuje.

  1. Zamietnutie reklamácie

Reklamácia sa zamieta v týchto prípadoch:

  • Ak užívateľ nemá čím preukázať zakúpenie služby u poskytovateľa
  • Ak uplynula záručná doba
  • Ak užívateľ neoznámil očividné vady, ihneď po zakúpení
  • Ak službu poškodil sám užívateľ
  • Ak bolo zistené neodberné zaobchádzanie so službou, užívateľ používal službu v rozpore so všeobecnými a doplňujúcimi pravidlami serveru Www.finepupps.com a platnými právnymi predpismi SR
  • z dôvodu pôsobenia vyššej moci.

Reklamácia sa tiež zamieta v prípadoch, keď používateľ nezodpovedá za poruchy služby, spôsobenými okolnosťami, ktoré nemohol ovplyvniť alebo odvrátiť. Medzi také prípady patrí: 

  • škoda spôsobená poruchou alebo nevhodnosťou vlastného technického vybavenia užívateľa
  • nesprávnym zaobchádzaním so službou
  • spôsobením škody v technickom riešení služby
  • prerušením internetového pripojenia , ktoré spôsobil jeho poskytovateľ

Za vady na službe, ktoré preukázateľne vznikli porušením povinností alebo právnych predpisov platných v Slovenskej republike môže poskytovateľ.

  1. Záverečné ustanovenia

 

Poskytovateľ má právo na zmenu tohto reklamačného poriadku. Umiestnením reklamačného poriadku na servery Www.finepupps.com, je splnená povinnosť písomného oznámenia zmeny v tomto reklamačnom poriadku. Vzťahy, ktoré neupravuje tento reklamačný poriadok sú upravené Občianskym zákonníkom. Reklamačný poriadok nadobúda svoju účinnosť registráciou na serveri Www.finepupps.com.                                                            

 

V o Fiľakove dňa 2023.11.13